5 Måltid Planer För Dieter Som Stöds av Vetenskapen

Det finns många dieter som kan fungera.

Det viktigaste är att hitta något som du gillar och kan hålla sig till i det långa loppet.

Här finns matsedlar för 5 hälsosam kost som är vetenskapligt bevisat sig vara effektiv.

Alla av dem har detaljerad information om mat att äta, livsmedel för att undvika, tillsammans med prov menyer, inköpslistor och även videor som förklarar några av de viktigaste begreppen.

1. Low-Carb, Riktig Mat Baserad Kost

Low-carb, riktig mat baserad kost är perfekt för personer som behöver gå ner i vikt, optimera hälsa och lägre risk för sjukdom.Det är en flexibel kost och du kan finjustera ditt kolhydrat intag beroende på dina mål.

Denna diet är hög i grönsaker, kött, fisk, ägg, frukt, nötter och fett, men låg i stärkelse, socker och bearbetade livsmedel.

2. Medelhavsdieten

Medelhavsdieten är en utmärkt kost som har varit väl studerade. Den är särskilt effektiv för hjärtat att förebygga sjukdom.Det innebär att äta olika typer av mat som vanligen äts runt Medelhavet tillbaka på 20-talet.

Det innehåller massor av grönsaker, frukt, fisk, fågel, hela korn, baljväxter, bär, mejeriprodukter och extra virgin olivolja.

3. Paleo Diet

Paleo diet är väldigt populär diet, som är effektiv för viktminskning och allmänna hälsa förbättras. Det är för närvarande den mest populära ”diet” i världen.Denna diet innebär att äta obearbetade livsmedel som liknar den mat som finns tillgänglig för våra paleolitiska förfäder.

4. Vegetarisk Kost

Vegetarisk kost har blivit allt mer populärt under de senaste åren. Det har varit kopplade till ett antal hälsofördelar, bland annat viktminskning, förbättrad hjärthälsa och bättre blodsocker.Kosten baseras uteslutande på vegetabiliska livsmedel och eliminerar alla animaliska produkter.

5. Glutenfri Kost

Glutenfri kost är viktigt för människor som är intoleranta mot gluten, ett protein som finns i vete och flera andra sädesslag.Det bästa sättet att äta en glutenfri kost är att äta hela livsmedel som är naturligt glutenfria. Glutenfri skräpmat är fortfarande skräpmat.